RÖST- Vill du kunna tala med en hörbar och hållbar röst när du föreläser, utbildar, berättar?


- Står du på scen, podium eller i en hörsal, konferenslokal eller annat rampljus och skall nå ut?


- Arbetar du i klassrum och är trött på att vara rösttrött?
- oavsett var eller vad du arbetar med, så är du välkommen att höra av dig så skräddarsyr vi något som passar dig eller din grupp. Till höger hittar du några förslag.Kontakta via mail: anna(a)logopedivast.se

      eller ring: 0706-484999,

       för mer information!

CATEGORY

Individuell behandling

Vid individuell röstbehandling träffas vi och du får beskriva vad du vill jobba med, eventuella besvär och din målsättning. Vi jobbar med kroppen och rösten genom olika övningar och tekniker. Ibland används fonationsrör.

OBS! Om du varit hes i mer än tre veckor bör detta undersökas först av en foniater (röstläkare) som kan filma dina stämband och ta reda på orsaken. Vänd er t.ex. till Öron-Näsa-Hals på Sahlgrenska. Dit kan man göra en "egenremiss".


Utbildning/Workshop

En röstworkshop passar bra för en liten eller större grupp. Teori och praktiskt utförande. Målsättning och röstövningar. Beahandling och uppföljning. Specifikt eller allmänt. Prova-på eller flera tillfällen. Vi sätter ihop ett paket som passar er.


Textarbete - Läsning

Vi utgår från en eller olika texter och arbetar med rösten. Inläsare eller uppläsare, texter från scen eller berättarfåtöljen... Individuellt eller i grupp.


OMDÖME

"En bra blandning av teori och praktiska övningar. Du hade ett tydligt upplägg. Bra att vi fick testa individuellt och fick respons på det." (gymnasielärare i  Göteborgsområdet efter röstkurs vid tre tillfällen.)

"Jag använder mitt fonationsrör när jag gör röstuppvärmning och framförallt när jag är rösttrött." (J.H., Musikalartist)

"Du är tydlig och bjuder verkligen på dig själv. Du är inte blyg och när vi gjorde ljuden kände vi att vi heller inte behövde vara blyga inför varandra." (språklärare efter röstworkshop).

" Detta var roligt och lärorikt! Man fick många tips. Det roligaste var när vi kastade rrrrrr! (dramaelev efter en förmiddagsworkshop).

" Röstlektionerna var roliga. Andningen var bra att veta om. Att få tips om andning och rösten var lärorikt." (gymnasieelev i åk 2; efter röstmoment på tre pass inom kursen Retorik).

" Bra övningar, bra kunskaper, bra teori och praktik. Bra upplägg och alla kände sig trygga. På rätt nivå för lärare." ( gymnasielärare i teater efter kurs/workshop.)